söndag 2 november 2008

Utan gymnasieval skulle jag vara lycklig

Att välja gymnasium är något av det svåraste jag har ställts inför. Jag har pratat med nästan alla jag känner om det och vad dem tycker men alltså det har inte blivit lättare pågrund av det. Min pappa tycker sam kultur på Vittra låter bra medans mamma tycker att någon journalistlinje skulle passa mig. Marcus och company tycker något annat och min ansvarspedagog tycker si och så. Mina morföräldrar och farföräldrar tycker något annat och några vänner tycker något annat.
Jag vill verkligen göra alla nöjda med mitt val, jag skulle inte klara av att "svika" någon, det skulle kännas taskigt när dem bara vill mig väl. Vad i helvete ska jag göra? Följa mitt hjärta? Det går inte, det blir fel då också.
Jag skulle mer än gärna sticka till den där internatskolan i Skåne som ingen tror jag vågar börja på. Men jag vill vara hon som gör alla nöjda och glada. Min framtid är ändå viktig.
Vad ska jag göra?

Vad i hela friden ska jag välja?

2 kommentarer:

Filip Lindkvist sa...

Tänk i första hand inte skolan utan vad du vill göra efteråt, sedan kan du börja kolla linjer. Om du skulle vilja läsa en sam-linje funkar Vittra, men den funkar bara om du vill läsa en samlinje. Journalistlinje kan nog också vara bra bakgrund även om du inte vill bli just journalist, men det blir i allmänhet bra språkbakgrund. Vad är det för något i Skåne?

Anonym sa...

Jag tycker du bara ska lyssna till vad du själv tycker. Du kan ta idéer från dina nära och kära men det viktigaste är vad du vill osv. Du får inte tänka på vad andra tycker! Strunta i att göra nöjda. Det handlar inte om dem, bara om DEJ och DITT val. Tänk på det. Jag förstår att det kan vara svårt att välja gymnasium och så, kommer väl dit jag med snart. Men det du pluggar till nu måste du inte hålla på med i framtiden
Kisses ida<3