torsdag 23 oktober 2008

Egypten!


Imorgon åker jag till Egypten. Dem som ska med är: Anna-Lena, Max och far.

Vi måste vakna halv fem för tidsoptimisten har bestämt att vi ska iväg fem. Jisses, det kommer vara något trögt. I Egypten får man lätt diarré, det ska man tänka på.. jag slipper So:n iallafall, ibland är livet bra. Thomssons är där, vi lever på samma hotell och ska vara med dem - underbart. Jag har två kjolar, två klänningar och ett par shorts med mig. Glasögon och solskydd som gör mig två gånger mer brunare :) fint.

Idag fick jag skivan av David. Köp den! Ringar på vattnet kommer ut i Januari och det är David Carlsson som skriver och sjunger, underbart.

Jag har köpt två tröjor av Moa för 150:- väldigt fina ^^ jag är nöjd, ville verkligen ha dem.. så det är underbart.

Jag hatar att välja gymnasium och någon jävla linje... så.. inte underbart.


Men, jag gillar stunden nu.

Puss och sov gott alla söta

torsdag 16 oktober 2008

Så sant min vän


Det gäller att hämta upp människor från bottenlösa djup och dra ner dem från de högsta topparna, vi föredrar lugn och ro.

onsdag 15 oktober 2008

Fadern..

"Ta upp alla kläder från golvet innan åtta"
"Okej"

Då gör man ju det... man tar ju inte upp något annat...
Jisses.

måndag 13 oktober 2008

Vad är barnen uppväxta med, egentligen????!

Okej, jag har klagat på det här nästan för mycket och jag vet att alla kanske tycker att det är skittråkigt att lyssna eller läsa men whattafuck! here it comes:
Det är såhär att jag har värsta problemen med acne och det gillar vissa att påpeka. Mest barn, dem är ju nyfikna och sådär, de undrar ju varför en tjej som är smal och lång har röda blömmor i ansiktet - ABSURT - vill dem nog kalla det. Iallafall så är det många barn mellan 3-11 års åldern frågat och undrat. Idag var det nog två nyfikna tjejer vid olika tillfällen... det är jätte jobbigt att varje gång ha en föreläsning om hur det kan hända saker i kroppen under puberteten.. för mig är det som ett handikapp som tar tid att bli av med, verkligen. Men jag får väll försöka ha överseende. Sedan blir jag också arg på dem som undrar om jag går till någon doktor - det är väll klart som attans att jag gör det, herre! Det är som att vara jätte överviktig och inte vilja banta.

Om jag går tillbaka till flickor och pojkar mellan 3-11 år. Varför undrar inte dem varför det är många 14-17 åringar som har sönderblonderat hår och tre lager smink på sig? Är det normalt? Självklart har media fufflat till det så för sig att tjejer i min ålder ska se så ut och då kan man inte gå runt och vara pubertetsytlig. Jag tänkte på det idag när den första tjejen undrade... men det är verkligen så, om jag hade haft jätte mycket smink så att ingenting syntes skulle hon inte gå fram och fråga varför jag hade så mycket smink, hon skulle tycka det var Helt naturligt eftersom Alla andra ser ut så. Vafan är det för mänskosyn? Jag blir så ledsen när dessa frågeställningarna kommer upp och som säkerligen stämmer överens med omvärlden. Så synd.
Dem är inte så gamla, jovisst. Men när jag var 5 år gick jag inte och frågade varför en person satt i rullstol eller varför en person hade lapp för ögat eller inget hår på huvudet. Förstår ni? Alltså vadsomhelst som är ytligt. Någon förståelse måste dem väll ändå ha... det är något jobbigt...
Jag är ful just nu, I get it. Men snälla, sluta att informera mig om det. Överhuvudtaget - stop!

Tur att jag har musikläraren som ger mig hopp!

söndag 12 oktober 2008

Musik ska inte läsas och analyseras

Idag fyller TT år! Snart kommer lite gäster som ska fira honom och jag är lite spänd över vilka tonåringar som kommer.

Min största idol är Laleh. Hon skriver, sjunger, spelar och producerar sina egna låtar. Hon är så cool att jag blir glad. Jag skulle vilja vara henne, lätt. Själv skriver jag lite låtar men det som jag kommer ihåg brukar inte vara det bästa, jag improviserar väldigt mycket när det gäller musik, musik ska kännas!
Gitarr och piano är instrumenten jag använder och såklart rösten, det kanske inte låter vackert alla gånger men jag lvoar att jag medför någon sorts känsla. Jag har inte haft möjlighet att kunna spela in mina egna låtar... men när jag gör det kan jag säkerligen lägga upp dem här :)

Det här är Laleh med Storebror, hennes bästa låt enligt mig:

lördag 11 oktober 2008

fin, finare eller finast..?

Vad tycker du? Vilken "första bild" ska jag ha? Jag har nu fyra nomineringar:
Första
Andra
Tredje
Den jag har nu, men det kan ändras.


Och om jag väljer någon av dem jag inte har måste jag arrangera om färger och lite sånt...

kommentera/rösta!

Give me a kiss or three and I'm fine

Arctic Monkeys - Love Machine





Your call's late
Big mistake
You've gotta hang about in limbo for as long as I take
Next time
Read my mind
And I'll be good to you
We're gift wrapped
Kitty cats
We only turn into tigers when we've got to fight
(Right)
Let's go
Eskimo

Out into the blue

Bra låt och den passar tiden just nu.
Jag kom just hem från stan med Ida och mamma, det var kul men jag blev lite yr efter tre timmar. Jag köpte en grön stickad tröja, den kan jag ha med svarta byxor tänkte jag och det blir nog finast med platt hår då. En grön kofta typ, inte stickad. Den var bara cool. Ett rött långt linne, den kan jag ha under något eller som en klänning. Jag hittade ingen mössa som passade min 1 års gamla halsduk, tyvärr, det hade jag tänkt.





Imorgon fyller TT år och jag har inte köpt något till honom. My och hennes man kommer också då och det kommer bli SÅÅÅÅÅÅÅÅ kul. Älskar dem, verkligen, iallafall deras kameror ;) haha.







Hejdå.

fredag 10 oktober 2008

Mellan mig och dig? eller?

Varför skriver jag såhär helt plötsligt? Jo för att två människor sa till mig att jag har vettiga saker att skriva om - som jag hoppas stämmer. Så det gav mig en liten kick eller självförtroende nog att börja skriva igen lite :)

Nian är ett ända skithål, verkligen. Det enda goda jag kan säga om det är att det finns några lärare som jag verkligen gillar och som jag kan prata liksom... öppet med. Det är skönt, men sedan är det verkligen bara sunk. Julia - tur att hon finns. I ärlighetens namn, vad skulle jag arnas göra? Tillita mig på lärarnas ord? Njaa.. det skulle inte vara bra.
Men inom ämnen så har det varit jätte bra för mig, otroligt bra start och fortsättning. Är klar med projektet nu. Jag gjorde alla VG mål och ett MVG mål.
När jag , Alrik och Eddie redovisade MVG målet så pratade vi lite efteråt jag och pojkarna och dem sa att Jonas (pedagog) skrev ner mest om mig, jag blev så nyfiken då! Vad var det Jonas hade skrivit om mig? Var det typ; Ida har bra argument och kan föra en diskussion eller var det; Ida är dålig på att prata i en grupp och kan inte koncentrera sig? Jisses vad jag är nyfiken!
Men jag kommer inte få veta...

Bort från mig. Till en fråga.
Vem skulle du vilja vara om du fick vara vemsomhelst för en dag? Jag tycker att det är svårt att välja. Först och främst skulle jag vilja vara kille för att se hur dem har det... ungefär. Jag skulle också vilja vara känd och snygg. Då har vi en snygg känd kille, det finns många. Svensk eller inte? Det är frågan alltså... Det skulle ju vara kul att se hur Johnny Depp har det, eller hur? Eller kanske någon stor fotbollsspelare som Fernando Torres. Jag får tänka lite till på det eftersom det är en stor fråga. Kanske vill jag inte ens se hur någon annan har det, att jag bara vill vara mig själv. Det är ju ändå det bästa.

Jani, livet är en fråga och det blir inte vettigare för att många beter sig som idioter. Jävla massaker på de finska skolorna, må dem må dåligt.
Hejdå

onsdag 1 oktober 2008

Vem kunde tänka sig det här?

död åt allt. jag vill inte gå i nian och jag vill inte vara här. Jag orkar inte
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
jag orkar inte!


fyfan!