måndag 28 juli 2008

Home sweet home

HEEEEEEEEEJSAN :D
Nu är jag hemma från Norrland - Mygg, mygg och åter mygg.
Det roliga var att jag läste en bok, den var väldigt bra. Arnars har jag knappt kunant roa mig någonting. Eller... att rida på fjället var faktiskt rätt kul vid närmare eftertanke.. När vi höll på att rida ner från fjället efter att ha ätit en smörgås till lunch så somnade jag på hästryggen. Jag tror att guiden inte märkte det, men det var ju sämst av mig att också vakna genom att rida in i ett träd. Det var pinsamt... mycket.
Men jag kom hem idag 15:05 och dushade, gick med Max och Filip till trollan. Filip åker snart till USA och ska leva där i ett år så honom måste jag spendera tid med. Sedan gick jag hem till mamma och träffade Sebbe. Han är TT:s barn, mycket trevlig :)
Imorgon ska jag sova i en bred och mjuk säng - mycket bra jämfört med norrlandsbädden. USCH!
Vi hörs och ses, puss <3

onsdag 16 juli 2008

"Jo jag brukar väll vara hög varje helg... minst"

Hello there!

Jag har inte skrivit så mycket på ett tag. Det är inte jag som har skrivit dikten under detta inlägg, det är en känd poet varav jag och min farmor gillar hennes verk. Hmm.. idag har jag inte gjort något vettigt. Fast jag har ju inte gjort något "ovettigt" så.. slapp dag. På kvällen gick jag hem till min goda vän Marcus och kollade på Project Runway. Det var intressant... När det var över så gick jag hem, jag fick sällskap av Marcus och hans bror; Martin, nästan fram till dörren. Jag han inte ta tag min goda tanke eftersom TT kom med bilen tillsammans med mamma och Max. Dem har varit på Jazz festivalen eller vad det nu var. Det intresserar mig inte mycket, hellre slapp dag!
Imorgon ska jag träffa Gabbi och jag är jätte glad!! Det var längesedan jag träffade henne och hon är sådann underbar enkel person - Love it! Jag har också blivit närmare vän med Peggy; Filips kusin. Hon ska också med på fika inne i stan och hon är väldigt trevlig kom jag fram till igår. Alex ska med, han är Gabbis kille. Trevlig person men annorlunda... det gillar jag. Han fyller år då också, då ska det firas minsann. Filip ska nog med, han gillar inte att fika. Tror jag. Marcus ska med, han har fått munsår. Det är dem som jag vet ska med. Sedan finns det hopp för andra att ta del av våran eftermiddagsfika.

Jag har inte prata på det sättet jag pratade med Simon igår någonsin. Han är jätte trevlig, det visste jag förut men nu blev det lite mer "på riktigt". Jag har inte fått så mycket nys om vem Andy och Ronja är förutom att dem är Peggys kompisar.

Jag tänker inte skriva så mycket om Spanien för det finns både negativa delar och positiva... det är nog rätt så mycket att tänka på så jag har lagt det bakom mig som ett trevligt minne på bilder. Kanske fel tycker några men det känns rätt för mig. Jag vet ju vad jag har upplevt, eller hur?

Puss och godnatt från Ida.

lördag 12 juli 2008

Min stackars unge...

Min stackars unge, min mörkrädda,
som mött andarna av annat slag,
som alltid mellan de vitklädda
skymtar andra med onda drag,
nu vill jag sjunga dig milda sånger,
från skrämsel löser de och tvång och kramp.
De ber inte om de ondas ånger.
De ber inte om de godas kamp.

Se du skall veta, att allt levande
djupt inne är av samma slag.
Som träd och örter kan det växa trevande -
dras uppåt av sin egen lag.
Och träd kan fällas och blommor bräckas
och grenar tvina med förstörd kraft,
men drömmen gömmer sig - och vill väckas -
i var levande droppe saft.

torsdag 10 juli 2008

España!

Den här Spanien resan jag har varit med om i två veckor är oförglömlig